Lagförslag mot Islam fortsätter


Informationskälla: Fria Nyheter

Nya lagförslag:


Inte nog med förbjud mot nybyggen av Minareter i Schweiz. Nu diskuteras ett nytt lagförslag i Frankrike om att förbjuda heltäckande slöjor på skolor, sjukhus, administrativa institutioner och allmänna transporter. I landet finns cirka 650 franska kvinnor som bär heltäckande slöja, och ytterligare 1300 sådana som vistas i Frankrike men inte är franska medborgare. Samma förslag diskuteras i Danmark och där verkar partierna vara eniga.

Förhållanden i Göteborg:

I Göteborg är det förbjudet inne i klassrummen i skolor, men utanför är det fritt fram. Ordföranden, Ahmed Al-Moftyi, i Islamiska Informationsföreningen i Göteborg hänvisar till religionsfriheten när han ställer sig emot förbuden. Avdelningschefen på Utbildningsnämndens verksamhetsutveckling, Solveig Wahlqvist, hävdar en poäng med förbud mot slöjor i en del sammanhang. Lärare på skolor behöver kunna möta en blick och avläsa kroppsspråk och ansiktsuttryck hos eleven. Förutom den visade hänsynen till lärarens behov om att få kontakt med eleven, främjar också förbudet elvens möjligheter inför eventuell praktik och inför arbetslivet.

På Fria Nyheters blogg kommer kommenterare med andra argument:

- "Nar jag gick i skolan pa 80-90 talet var det inte tillatet med keps i klassrummet."/Bakad
- "Egentligen ska det inte behövas förbud det är år 2010." /Invandrare1957
- " Självklart skall burka förbjudas! Det är en otroligt kränkning mot hela västerlandet, det är en kränkning mot våra värderingar, det är en kränkning mot alla europeiska kvinnor. Oavsett vilken typ av vidskepelse man ägnar sig åt, skall den endast bedrivas privat och absolut inte offentligt. I offentliga miljöer skall ingen bli utsatt för symboler som står för primitivt tänkandet och djupt kränker åskådaren." /Barhuvad
- "Man måste se slöjan för det den är, en religiös uniform som visar att den person som bär den har en strikt fundamentalistisk syn på sin religion och har inga som helst planer på att integrera sig i vårt sekulära och fria samhälle."/Dragonen
- "Förstår inte varför de får vara i Europa alls."/Nuvetvi
- "Skulle jag som banktjänsteman se en sådan uppenbarelse kliva in i banklokalen, skulle jag omgående trycka på knappen" /Barhuvad
- " Har hon valt det, då är det fel att förbjuda henne det!. Det är trots allt ett plagg inte vapen eller knark. Och en viktig sak till …. Detta har absolut inget med Islam att göra. Detta är en kulturell grej. /B43156

Nästa klimatmöte hålls i Mexiko

Europaportalen rapporterar om att nästa EU-toppmöte för ett nytt klimatavtal ska hållas i staden Cancún i Mexiko. Men det är lång tid kvar till dess, lika lång tid som ett barn utvecklas i en mors mage - dvs 9 månader. Sedan det misslyckade klimatmötet i Köpenhamn har man insett att antalet klimatmöten inte är den faktor som leder till det klimatavtal man önskar. Utan det är "den låsta situationen" berättar Staffan Tillander som är Sveriges Klimatambassadör.

På söndag 31 Januari ska FN:s klimatkonvention ha fått besked av industri och utvecklingsländerna om vilka utsläppsminskningar länderna är beredda att genomföra. FN får också besked om hur de ställer sig till  överenskommelsen som utformades under Köpenhamnsmötet innan nyårsskiftet.



Konstelev hade sönder Picasso-tavla


Dessa konstelever. En sådan var på musueet "Metropolitan" i New York i fredags. Hon snubblade in i Picasso-tavlan "Skådespelaren". Det blev en reva, men som går att laga och tavlan kommer nästan att bli som ny.

Undrar hur kvinnan mår efter händelsen och vem som kommer att stå för kostnader. Kanske var det kvinnas fel att hon hade pms den dagen och därför gick med så arga och hårda steg att hon snubblade? Eller kanske var det skobutikens fel att klackarna var halkiga? Eller är det museumets fel att det inte står en skylt om att man inte får halka in i Picasso-tavlor?












Foto: AP
/ DN

Swedbanks bonus minskar och omfördelas till Norge

Svd meddelar efter Swedbanks gårdagens styrelsemöte att dem beslutat slopa den 400 miljoners bonusen, förutom 20 miljoner som går till personal med ersättningsavtal. Tack vare finansminister Mats Odell och försäkringsbolaget Folksam. Jippie! Men så ska 190 miljoner kronor gå till Norge pga ägareförhållanden..



Spykers historia

Förenade Araberimaten, Ryssland, Indien, England, och idag även USA och Sverige - har alla haft med Spyker att göra under historien.

1880

De två bröderna Jacobus och Henrik-Jan Spikjer tillverkade Dilligenser (transportmedel dragen av hästar) åt nederlänska kungafamljen - i företagsnamnet Spijker. För att underlätta utlandsaffärer bytte Spijker namn till Spyker.

1889
Spyker börjar tillverka bilar och lastbilar

1914-1918 (Första världskriget)
Spyker tillverkar 100 stycken flygplan

1918
Spyker tillverkar bilar

1929
Efter Spykers tillverkning av 1500 bilar genom historien, går företaget i konkurs.

1999
Victor Muller grundar Spyker Cars som tillverkar exklusiva sportbilar och CUV (Korsning av personbil och stadsjeep)

2004
Spyker noteras på amsterdambörsen

2005
Förenade Araberimatens statliga investmentbolag Mubadala blir ägare till 17% av Spyker.

2006
Spyker köper ett ryskt formel 1-stall: Midland F1 Racing och debuterar: Spyker F1

2007
Indiska formel 1-stallet: Force India tar över Spyker F1.

2009
Spyker flyttar produktionen av de exklusiva sportbilarna och CUV till England.

2010
Idag ledde förhandlingar i Stockholm till att Spyker är ny ägare till USA:s GM:s svenskproducerande Saab Automobile.

 




Djurmisshandel

Ett hemsk fall av djurmisshandel. Jag råder dig att inte klicka på länken om du ska göra något viktigt där du inte har råd med upprörda känslor, tex sova eller ha en trevlig stund.

Forskningsperspektiv på Socialtjänstlagen

På torsdag håller Socialutskottet ett öppet seminarium om Socialtjänstlagen. Det är meningen att man ska titta på utformningen och tillämpningen ur ett forskningsperspektiv.

En fråga är angående Socionomutbildningen, om det behövs mer juridik eller andra kunskaper. Jag hoppas innerligt att de kommer att komma fram till att det behövs mer psykologi-kunskaper för att jobba som socialarbetare. Jag hade en lärare som undervisade juridik, hon berättade att hon arbetat som socialsekreterare men slutade på grund av att hon kände att hon inte hade tillräcklig psykologisk kompetens för att arbeta i den maktpositionen gentemot människor. Tänk då var många som inte har tillräcklig kompetens men som ändå jobbar där. Man har ju hört många fall där fel beslut fattats.

Två intressanta bloggar

Har varit inne på bloggtoppen och hittat två intressanta bloggar.

Jinges web och Fotoblogg
Kommenterar nyheter. Är förälskad i hur fin design bloggen har på inläggen, lockar verkligen till läsning. Innehållet verkar också vara i toppklass.

Fria Nyheter
Demokratisk informationsportal
"politiskt obunden nyhets- och informationsportal som står för en demokratisk värdegrund."
Trevligt med en pålitlig nyhetskälla.





Första inlägget

Wow första inlägget.

RSS 2.0